Volski (Rus. Volzhsky): Form ırklarındandır. Süs türüne girer. Ülkemize nasıl ve ne zaman giriş yaptığı bilinmemektedir. Tüm ülkeye yayılmıştır. Çeşitli cinsleri bulunur.
Özellikleri: Küçük yapılıdır. Yatay durşludur. En belirgin özelliği boynunun titremesidir. Güvercin heyecanlandığında bu titreme daha şiddetlenir. Boyun Rostova göre uzun ve incedir. Kafa ve boyun arkaya yatık olarak durur. Paçaları dolgun ve uzundur, şalvar bulunur. Paça tüylerinin pergelli arkaya doğru ilerlemesi tercih edilir. Kuyruk sepetkuyruk tabir edilen cinstendir. Kuyruk telekleri dantelli olabilir. Kuyruk tam bir taç biçimdedir. Kuyruğun gövdeye göre 45 derecelik bir açıda olması önemlidir. Kuyruk telek sayısı 32’ye kadar çıkar. Sırtı kısadır. Tepeli ya da tepesiz olabilir. Perçemi bulunmaz. Gagası orta uzundur. Göğüs öne çıkıktır ama Rostov kadar değildir. Kanatları kuyruk altındadır. Kanatlar birbirine paralel olmalıdır. Üstüste binen çapraz kanat görüntüsü tercih edilmez. Kuyruk sedefli olabilir. Kanat sesi olabilir. Beyaz, arap, sarı, kırmızı, alaca, gök gibi renkleri olabilmektedir.
Hareketlidir, hızlı hareket eder. Yuvasına karşı çok korumacıdır. Küçük cüsseli olmasına rağmen kavgaya girmekten çekinmez.
Kuyruk yelpaze olduğu için çiftleşmede sorun yaşayabilirler. Rahat çiftleşmeleri için ya kuyrukları kesilir ya da yan telekleri koparılıp ortada birkaç telek bırakılır.

